191010 Levy Lorenzo Peter Evans

Peter Evans (tp)
has been a member of the New York musical community since 2003, when he moved to the city after graduating Oberlin Conservatory with B.A. in classical trumpet. Peter currently works in a wide variety of areas, including solo performance, chamber ensembles, free improvised settings, electro-acoustic music, jazz and composition. Evans has been performing and recording solo trumpet music since 2003 and is widely recognized as a leading voice in that field. As a composer Evans has been commissioned by the International Contemporary Ensemble, Yarn/Wire, the Donaueschingen Musiktage Festival, the Jerome Foundation and the Doris Duke Foundation. He has presented and/or performed his works at major festivals worldwide and tours his own groups extensively. He maintains an interest in collaborative performing and has worked with some of the leading figures in new music: Tyshawn Sorey, Jim Black, John Zorn, Dave Taylor, Kassa Overall, Jim Black, Weasel Walter, Nate Wooley, Mary Halvorson, Joe McPhee. Evans performs with both the International Contemporary Ensemble and the Wet Ink Ensemble.

Levy Lorenzo (perc)
arbeitet an den Schnittpunkten Musik, Kunst und Technologie. Auf einer internationalen Skala reicht seine Arbeit von maßgeschneiderten elektronischen Desings, Sound-Engineering, Instrumentenbau, Installationskunst, freier Improvistation bis hin zu klassischem Schlagzeug. Mit dem primären Fokus auf der Erfindung neuer Instrumente, komponiert, performt und baut er neue elektronische Musik auf. Als Konsultant elektronischer Kunst, designt Levy interaktive Elektronik, die von kleinen Skulpturen, bis hin zu riesigen öffentlichen Kunstinstallationen in Zusammenarbeit Künstler*innen wie Alvin Lucier, Christine Sun Kim, and Leo Villareal, reichen. Als Schlagzeuger gründete er gemeinsam mit Dennis Sullivan das experimentelle Theater/Elektronik-Duo »Radical 2« und ist Mitglied bei Peter Evans Septett. Eines seiner Hauptengagements ist das »Claire Chase's Density 2036 Projekt«. Er ist Kernmitglied des »International Contemporary Ensemble (ICE)« und erfüllt unterschiedliche Rollen als Sound-Engineer, Elekromusiker und Schlagzeuger.

Karten: 15 Euro+VVK-Gebühr. Schüler/Studenten: 10 Euro+VVK-Gebühr. Ak 20/15 Euro

Videoandacht (3)

… mit Vikarin Jakobine Eisenach-Du und Pfarrer Uwe Wiegand zum Palmsonntag 05.04.20